Nemaistinės medžiagos
Alksnis (Alnus Glutinosa) |
Ampicilinas | Anisakis | Obelis | Artemizija Salina |
Ascaris | Pelenai (Fraxinus Excelsior) |
Drebulė (Populus Tremula) |
Aspergillus Fumigatus | Aspergillus Niger |
Astra | Miežiai (Hordeum Vulgare) |
Bitė | Bukas (Fagus Silvatica) |
Bermuda žolė |
Beržas | Gervuogių krūmas | Grikiai | Vėdrynas (Ranunculus spp.) |
Kaluna |
Kanarėlė | Katės kailis | Ramunėlė (Matricaria Chamomilla) |
Vyšnia | Čilės pušis (Monkey Puzzle) |
Chrizantema (C. morifolium) |
Gvazdikėliai (Triofolium spp.) |
Kolonijinė sulenkta žolė (Agrostis tenuis) | Medvilnė | Serbentų krūmas |
Jurginas (Dahlia hybrida) | Kiaulpienė (Taraxum duplidens) | Elnių seilės | Šuo | Antis |
Anties plunksnos | Laukinė antis | Dulkės | E 999 Quillaja ekstraktas | Putojančios medžiagos |
Šeivamedis (Sambucus Nigra) |
Guoba (Ulmus Glabra) | Europinis bukas | Europinė liepa (Tilia europea) | Baltažiedė robinija (Robinia pseudacacia) |
Ugniažolė / Didžiojo gluosnio žolė (Epilobium angustifolium) | Lapės epitelis | Šakotoji sienžolė (Parietaria judaica) | Paprastoji rykštenė (Solidago virgaurea) |
Žąsų plunksnos |
Jūsų kiaulytė | Žiurkėnai | Gudobelė (Crataegus spp.) |
Lazdynas (Corylus avellana) | Apyniai (Humulus lupulus) |
Skroblas (Carpinus betulus) | Arklių botinė muselė | Kaštonas (Aesculus hippocastanum) | Arkliai | Namų dulkių erkutės |
Hiacintas (Endymion non scriptus) |
Mėlynasis palisandramedis | Japoninis kedras | Japoninis soros | Jasminas (Philadelphus spp.) |
Paprastasis pupmedis (Laburnum anagyroides) | Maumedis | Lateksas | Oda | Alyva (Syringa vulgaris) |
Liepa | Gausialapis lubinas (Lupinus polyphyllus) | Likra | Mangrovė | Paprastoji baltagalvė (Leucanthemum vulgare) |
Meldė (Artiplex spp.) | Pelės | Amalas | Uodai | Kandis |
Pelės šlapimo baltymas | Baltasis šilkmedis | Narcizas (Narcissus spp.) |
Belgijos astra | Nailonas |
Ąžuolas(Quercus robur) | Sėjamoji aviža (Avena sativa) | Papūgų plunksnos | Žemės riešuto augalas | Kriaušė |
Penicilinas | Daugiametė svidrė (Lolium perenne) | Balandžių išmatos | Balandžiai | Baltoji balanda (Chenopodium album) |
Pušis (Pinus spp.) | Škotiškas pušis(Pinus sylvestris) | Platanas(Platanus acerifolia) | Tuopa (Populus spp.) | Paprastoji raktažolė (Primulus) |
Triušiai | Kietinė ambrozija (Ambrosia elatior) | Rapsai (Brassica napus) | Žiurkės | Rožė (Rosa spp.) |
Guma | Kaučiukmedis | Rugiai | Škotijos viržis (Calluna vulgaris) | Avies vilna |
Spelta | Eglė (Picea abies) | Dilgėlė (Urtica dioica) | Dulkių erkutė | Braškės |
Aukštoji avižuolė (Arrhenaterium elatius) | Pievinė žilė (Senecio jacobaea) | Motirjukas (Phleum pratense) | Tulpė | Aksomas |
Smalkinis tvertikas (Cheiranthus cheiri) | Lazdynas | Vapsva | Kviečiai (Triticum aestivum) | Laukinės avižos (Avena fatua) |
Gluosnis | Vilna | Kietis (Artemisia absinthium) |
Maistinės medžiagos
Acai uogos | Acto rūgštis | Aji pipirai | A-Lactalbuminas | Šviesus alus |
Migdolai | Migdolų pienas | Alijošius | Amarantas | Ančiuviai |
Anyžiai | Obuolių sultys | Obuoliai (kepti) | Abrikosai | Avinžirnių nuoviras |
Marantos krakmolas | Artišokai | Šparagai | Baklažanas | Avokadas |
Šoninė | Bananai | Miežiai | Miežių augalas | Basilikas |
Bay Leaf | Pupelės (plačios) | Pupelės (žalios) | Limos pupelės | Šparaginės pupelės |
Jautiena | žiovinta jautiena | Alus | Burokėliai | Paprika (žalia) |
Paprika (raudona) | Mėlynės | Mėlynės (žalios) | Juodos pupelės | Juodaakiai žirniai |
Gervuogės (virtos) | B-Lactoglobulinas | Mėlynės | Mėlynės | Virtas pienas |
Braeburno obuoliai | Braziliški riešutai | Duona – bagetė | Ruginė duona | Duona, balta duona |
Brokoliai | Tamsi duona | Briuselio kopūstai | Grikiai | Bulgar kviečiai |
Sviestas | Sviestas(sūdytas) | Butter salota | Pasukos | Sviestmedžiai |
Button grybai | Žalias kopūstas | Raudonas kopūstas | Baltasis kopūstas | Ramunėlių arbata |
Rapsų aliejus | Kantalupos | Capsicum (žalia) | Capsicum (raudona) | Capsicum (geltona) |
Karanbola | Kmynai | Cardamonas | Morka | Anakardžio riešutas |
Kasava | Žiediniai kopūstai | Kajane pipirai | Salierai | Šampanas |
Čederis | Vyšnios | Kaštonas | Kaštonų grybas | Čia sėklos |
Viščiukas | Viščiukas, kaponas | Avinžirniai | Cikorijos salota | Chimichurri padažas |
Chlorella | Kalendra | Cinamonas | Moliuskai | Gvazdikėlis |
Kakava | Kokosas | Kokosų pienas | Kokosų aliejus | Kokosų vanduo |
Menkė | Menkės kepenų aliejus | Kava (juoda) | Miežinė kava | Kola |
Midija | Kondensuotas pienas | Kondensuotas pienas (saldus) | Kalendra | Kukurūzai |
Kukurūzų dribsniai | Kukurūzų miltai | Kukurūzų krakmolas | Karvės pienas | Krabas |
Spanguolių sultys | Vėžiai | Grietinėlė | Sūrio kremas | Kresas |
Agurkas | Kmynų sėklos | Juodieji ir raudonieji serbentai | Datulės | Douban Jiang |
Skrudinti žemės riešutai | Antis | E 100 Kurkuminas | E 101 Riboflavinas | E 102 Tartrazinas |
E 104 Chinolino geltona | E 120 Karmino rūgštis, karminas | E 122 Carmoisine | E 123 Amarantas | E 128 Rot 2 G |
E 132 Indigo karminas | E 133 Briliantinė mėlyna FCF | E 140 Chlorofilai, chlorofilinai | E 142 Žalia | E 150 Sulfitas, karamelė |
E 150 Karamelė | E 153 Augalinė anglis | E 155 Ruda | E 160 a Karotinas (mišrus karotinas, beta-karotinas) | E 160 Likopenas |
E 161 Liuteinas | E 162 Burokėlių raudona (betaninas) | E 163 Antocianinai | E 170 Kalcio karbonatas | E 171 Titano dioksidas |
E 173 Aliuminis | E 180 Litolio rubinas | E 200 Sorbo rūgštis | E 210 Benzenkarboksirūgštis | E 211 Natrio benzoatas |
E 213 Kalcio benzoatas | E 261 Kalio acetatas, acto rūgšties druska | E 270 Pieno rūgštis | E 296 Obuolių rūgštia | E 297 Fumaro rūgštis |
E 301 Natrio L-askorbatas (askorbo rūgštis) | E 302 Kalcio L-askorbatas (askorbo rūgštis) | E 310 Propilo galatas (galatas) | E 325 Natrio laktatas (pieno rūgšties druskos) | E 326 Kalio laktatas (pieno rūgšties druskos) |
E 327 Kalcio laktatas (pieno rūgšties druskos) | E 330 Citrinos rūgštis | E 331 Natrio citratas, dinatris, trinatris. | E 334 vyno rūgštis (L +), vyno rūgštis | E 338 Ortofosforo rūgštis, fosforo rūgštis |
E 352 Kalcio malatas | E 355 Adipo rūgštis | E 380 Triammonio citratas (citrinos rūgšties druskos) | E 403 Amonio alginatas, Alginatas | E 404 Kalcio alginatas, alginatas |
E 405 Propilenglikolio alginatas, alginatas | E 406 Agaras | E 412 Guaro guma | E 414 Arabinė guma | E 415 Ksantano derva |
E 422 Glycerinas | E 440 Pektinas, amiduotas pektinas | E 452 Polifosfatas | E 460 Celiuliozė, mikrokristalinė celiuliozė, celiuliozės milteliai | E 479 Termooksiduotas sojų aliejus |
E 620 Glutamo rūgštis | E 622 Monokalio glutamatas, Kalio glutamatas | E 901 Bičių vaškas, baltas ir geltonas | E 902 Candelilla vaškas | E 903 Karaubos vaškas |
E 904 Šelakas | E 927 Karbanidas | E 941 Azotas | E 950 Acesulfamas K, acesulfamas | E 951 Aspartamas |
E 952 Ciklamatas, cikloheksano sulfamido rūgštis | E 953 Izomaltas | E 954 Sacharinas | E 965 Maltitas, maltito sirupas | E 966 Laktitas |
E 967 Ksilitolis | Žalioji arbata | Edamame pupelės | Ungurys | Kiaušiniai |
Kiaušinio baltymas | Kiaušinio trynys | garbanotoji trūkažolė | Escarole salotos | Išgarintas pienas |
Paršiukas | Šviežias pankolis | Fermentuotos juodos pupelės | Figa | Žuvis (gėlavandenių vandenų) |
Žuvis (jūros, vandenyno) | Žuvies padažas | Penki prieskoniai | Linų sėmenys | Freekeh |
Fuji obuoliai | Gala obuoliai | Galia melionas | Česnakas | Džinas |
Imbieras | Glutenas | Ožka | Ožkos pienas | Golden Delicious obuoliai |
Žąsis | Agrastai | Agrastai (Kinijos) | Granary duona | Granny Smith obuoliai |
Greipfrutas (geltonas) | Vynuogės (raudonos) | Vynuogės (baltos) | Gvajava | Otas |
Kiškis | Lazdyno riešutai | Kanapių pienas | Kanapių sėklos | Silkė |
Silkė (raudona) | Honeydew melionas | Apyniai | Arkliena | Krienai |
Eisbergo salota | Jasminų arbata | Jazz obuoliai | Kopūstas | Kamutas |
Kivi | Kaliaropė | Laktozė | Šviesus alus | Aviena |
Avies kepenys | Porai | Limonadas | Citrina | Lęščiai |
Laimas | Omaras | Ličiai | Makadamijos riešutai | Skumbrė |
Kukurūzai | Kukurūzų miltai | Mangas | Marshmallow arbata | Pienas |
Grietinė | Pieninis šokoladas | Soros | Mėta (šviežia) | Miso |
Mononatrio gliutomatas | Mozarela | Grybai | Garstyčios | Garstyčios (žalios) |
Aviena | Nektarinas | Makaronai | Muskato riešutas | Maistinės mielės (Nooch) |
Avižų pienas | Avižos (košė) | Okra | Alyvuogių aliejus | Alyvuogės (juodos) |
Alyvuogės (žalios) | Svogūnai | Oolong arbata | Apelsinų sultys | Apelsinai |
Ovaltinas | Jaučio kepenys | Austrės | Austrių grybai | Austrių padažas |
Pak Choi | Papaja | Paprika | Parmezanas | Petražolės |
Pasifloras | Persikai | Žemės riešutų aliejus | Žemės riešutai | Kriaušės |
Žirneliai | Žirneliai (laukiniai) | Pekano riešutai | Pipirai (juodieji) | Pipirmėtės aliejus |
Kiaulės kepenys | Kedro riešutai | Ananasas | Ananasų sultys | Pink Lady obuoliai |
Piskas | Plekšnė | Gyslotis | Slyvos, damsonai | Granatų sultys |
Granatos | Aguonos | Kiauliena | Kiaulienos dešrelės | Portobello grybai |
Kalis | Bulvės | Didžiosios krevetės | Pringles traškučiai | Prosecco |
Džiovinta slyva | Moliūgas | Moliūgų sėklos | Svarainiai | Bolivinė balanda |
Triušis | Ridikėliai | Razinos | Avietės | Raudonos pupelės |
Lesteršyro sūris | Raudonas vynas | Rudi ryžiai | Balti ryžiai | Ryžių pienas |
Ryžių actas | Gražgarstė | Stirniena | Romaininė salota | Rooibos arbata |
Rosmarinas | Romas | Raudonžiedė pupelė | Rugiai | Šalavijas |
Sakė | Lašiša | Druska | Sambuka | Sardinės |
Sesamo liejus | Sesamo sėklos | Shaoxing Wine | Avių pienas | Vėžiagyviai |
Shitake grybai | Krevetės | Rūkyta silkė | Plekšnė | Grietinė |
Sojų padažas | Soja | Sojų pupelės | Spelta | Špinatai |
Spirulina | Anyžis | Karambola | Stevia saldiklis | Stilton sūris |
Braškės | Saulėgrąžų aliejus | Griežtis | Saldi bulvė | Ėriuko kasa |
Tahini | Tamrind | Arbata (juoda) | Arbata (žalia) | Tekila |
Čiobrelis | Pomidorai | Upėtakis(rudasis) | Tunas | Kalakutas |
Kalakutas, hen | Ciberžolė | Ropė | Veršiena | Elniena |
Vermutas | Actas (skaidrus) | Actas (salyklo) | Degtinė | Lazdyno riešutai |
Wasabi krienai | Kininis kaštonas | Paprastasis rėžiukas | salotos | Arbūzas |
Kviečiai | Kvietiniai miltai | kviečiai, malti | Kviečiai, pilno grūdo | Kviečiai augalas |
Viskis | Baltos pupelės | Balti pipirai | Balta arbata | Baltas vynas |
Balta žuvis | Paprastoji litorina | Jamsas | Mielės | Matė arbata |
Metalai
Actinium (Ac) | Aluminium | Aluminium (Al) | Antimony | Argon (A) |
Arsenic (As) | Barium (Ba) | Beryllium | Bismuth |
Boron (Bo) |
Bromine (Br) | Cadmium | Calcium (C) | Carbon (Cc) |
Cerium (Ce) |
Chlorine | Chromium (Cr) | Cobalt (Co) | Copper |
Copper (Cu) |
Dysprosium (Dy) | Erbium (Er) | Europium (Eu) | Fluorine (F) |
Gold |
Gold (Au) | Helium (He) | Hydrogen (H) | Iodine (Ie) |
Iridium (Ir) |
Iron (Ferrous) (Fe) | Krypton (Kr) | Lead (Pb) | Lithium (Li) |
Magnesium (Mg) |
Manganese (Mn) | Mercury (Hg) | Molybdenum (Mo) | Neon (Ne) |
Nickel (Ni) |
Nitrogen (N) | Palladium (Pd) | Phosphorus (P) | Platinum (Pt) |
Plutonium (Pu) |
Potassium (K) | Radium (Ra) | Radon (Rn) | Rhodium (Rh) |
Selenium (Se) |
Silicon (Si) | Silver | Silver (Ag) | Sodium (Na) |
Strontium (Sr) |
Sulphur (S) | Tin (from canned food) | Tin (Sn) | Titanium (Ti) |
Tungsten (W) |
Uranium (U) | Vanadium (V) | Xenon (Xe) | Zeaxanthin |
Zinc |
Zinc (Zn) | Zirconium (Zr) |
Vitaminai, mikroelementai
Acidophillus | Adenine | Allium | Alpha Lipoic Acid | Anthocyanidins |
Ascorbic acid (Vitamin C) | Beta-Carotene | Betaine | Bio-flavonoids | Biotin |
Bromelain | Calcium | Carotenoids | Choline | Chromium |
Citrus bio-flavonoids | Copper | Co-Q-10 | Creatine | Cystine |
Docosahexaenoic acid | Eicosapentaenoic acid | Ellagic acid | Fibre | Flavonoids |
Folate | Folic acid | Formic acid | Gallic acid | Genistein |
Germanium | Glutamine | Glutathione | Iodine | Iron |
Iso-Flavonoids | Lactic acid | L-Carnitine | lecithin | Lignans |
Lutein | Lycopene | Magnesium | Mallic acid | Manganese |
Melatonin | Methionine | Molybdenum | Niacin | Nicotinic acid |
Nucleic acid | Omega 3 | Omega 6 | Oxalic acid | Pantothenic acids |
Phosphorus | Phytosterols | Polyphenols | flaxseed | Potassium |
Pro-anthocyanidins | Pyridoxine | Salicylic acid | Saponins | Selenium |
Silica | Sodium | Sulforaphane | Tannins | Tartaric acid |
Taurine | Threonine | Tryptophane | Uric acid | Vitamin A |
Vitamin A1 | Vitamin A2 | Vitamin B12 | Vitamin B13 | Vitamin B17 |
Vitamin B2 (Riboflavin) | Vitamin B3 (Niacin) | Vitamin B5 | Vitamin B6 | Vitamin C |
Vitamin D | Vitamin D2 | Vitamin D3 | Vitamin F | Vitamin H (Biotin) |
Vitamin K | Vitamin K2 | Vitamin P | Vitamin B1 |